In deze documentaire kijkt expressionist Jan Sierhuis, tijdens het schilderen van zijn laatste zelfportret, terug op zijn bewogen en kleurrijke leven. 

Geen tijd om ons te bezoeken? 'Jan Sierhuis Zelfportret' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:

Sierhuis groeide op onder moeilijke omstandigheden in de Amsterdamse volksbuurten maar schopte het uiteindelijk tot een van de meest toonaangevende Nederlandse expressionisten uit de twintigste eeuw. Goed bevriend met de kunstenaars Karel Appel, Constant en Corneille, bleek hij echter te jong en eigenzinnig om lid te worden van de CoBrA groep en ging zijn geheel eigen weg. Hierdoor viel hij op bij de legendarische museumdirecteur Willem Sandberg, die aan de wieg stond van zijn succes. Het Stedelijk Museum werd door Sandberg omgetoverd tot één van de meest belangrijke musea voor moderne kunst ter wereld en in haar collectie bevinden zich inmiddels meer dan 130 werken van Sierhuis.

Ondanks het enorme internationale succes dat Sierhuis in de tweede helft van de twintigste eeuw genoot, is zijn werk de laatste twintig jaar op de achtergrond geraakt. Het gevoel dat je een bijzondere ontdekking doet, ontgaat je dan ook niet tijdens het kijken naar deze documentaire, die grotendeels is gefilmd in zijn imposante ateliers in Amsterdam en Spanje.

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×