Oscar-winnaar Helen Mirren (‘The Queen’) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (‘JFK’) schitteren in de romantische tragikomedie ‘The Leisure Seeker’ als een ouder stel dat op zoek is naar avontuur tijdens een onstuimige en bitterzoete laatste roadtrip.

★★★★  “Een prachtig simpele ode aan het leven” Trouw  
★★★★  “Humaan, geestig, confronterend, respectvol” Algemeen Dagblad
★★★★  “Intelligente en sympathieke roadmovie” VPRO Cinema

Ella en John zijn beiden ernstig ziek; Ella is stervende door kanker en John lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ze zijn beiden niet geïnteresseerd in stilletjes verdwijnen terwijl ze omringd zijn door dokters, verplegers en machines die hun leven onnodig verlengen. Daarom ontvlucht het stel de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. In hun oude camper, The Leisure Seeker, maken ze een tocht vol verrassingen van Boston naar Florida. Terwijl ze door steden en dorpen reizen, zien ze hoezeer de wereld die zij kennen is veranderd. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ondanks de sombere reden achter de reis van Ella en John, bruist de film van humor, genegenheid, observatie en meer dan een beetje satire.

‘The Leisure Seeker’ is het Engelstalige debuut van regisseur  Paolo Virzì (‘La Pazza Gioia’) en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Zadoorian. De film ging met veel succes op de filmfestivals van Venetië en Toronto in première.

★★★ De Volkskrant “Mirren en Sutherland maken het mooi en intiem”
★★★ NRC Handelsblad “Virzì houdt lach en traan goed in balans”

Modal Title

Any content could go in here.

×