De Palestijnse variant van Sex and the City, met drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als hun woonplaats Tel Aviv. 

Geen tijd om ons te bezoeken?  'Bar Bahar' is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:


★★★★ 'Een inspirerend en krachtig debuut' The Guardian 

‘Bar Bahar’ is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Centraal staan Layla, Salma en Nour, drie vrouwen die een appartement delen. Layla is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma een christelijke, lesbische dj en Nour een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man.

Regisseuse Maysaloun Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden en in plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn. In ieder geval is het nachtleven van Tel Aviv er één. De stad aan de mediterrane kust speelt net zo goed een hoofdrol in Bar Bahar. Hamoud brengt Tel Aviv in al zijn veelzijdigheid in beeld en schuwt de sex, drugs & rock-n-roll niet. Het is een “Land van Oz” voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. Een genuanceerd en kleurrijk portret.

Modal Title

Any content could go in here.

×