‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (‘In Bruges’), met een fantastische hoofdrol van Frances McDormand (‘Fargo’, ‘Burn After Reading’). Een gefrustreerde en rouwende moeder wil de aandacht van de lokale politie (waaronder Woody Harrelson en Sam Rockwell) vanwege het gebrek aan vooruitgang bij de zoektocht naar de moordenaar van haar dochter. 

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' heeft maar liefst vier Golden Globes gewonnen: beste film, beste script, beste actrice (Frances McDormand) en beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell). Zowel McDormand als Rockwell wonnen de Oscars voor hun rollen!

VPRO Cinema (★★★★★) 'Komisch en tragisch tegelijk'
The Guardian (★★★★★) 'IJzersterke performance van Frances McDormand'
The Telegraph (★★★★★) 'Intens acteerwerk en een virtuoos scenario'
De Filmkrant (★★★★) 'Sam Rockwell is de onverwachte ster'

Mildred Hayes (Frances McDormand) is sterk, dapper, klaar met alle bullshit, en wanhopig op zoek naar gerechtigheid. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg naar haar dorp ,gericht aan het gerespecteerde politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson): “Raped While Dying”, “And Still No Arrests”, “How Come, Chief Willoughby?” Wanneer hulpsheriff  Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger. 

Regisseur Martin McDonagh heeft een slim en onvoorspelbaar drama gecreëerd. Net als in zijn eerdere werk (‘In Bruges’, ‘Seven Psychopaths’) ligt de focus van ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ op een karaktergedreven plot. Zelfs de meest onverbeterlijke personages worden uiteindelijk sympathiek, wat resulteert in een hoopvolle film. ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ was de winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië en wordt gezien als een grote kanshebber op een Oscar.

Modal Title

Any content could go in here.

×