De makers van ‘Little Miss Sunshine’ zijn terug met een film over tenniskampioenen Billie Jean King (Emma Stone) en Boggy Riggs (Steve Carell), die in 1973 de strijd der seksen uitvechten op het tennisveld.

★★★★ 'Zeer sympathiek en (nog steeds) actueel' VPRO Cinema
★★★★ 'Onderhoudende en scherpzinnige film' NRC 
★★★★ 'Brengt ernstig en actueel onderwerp met humor' Het Parool

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer een van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs werd het meest bekeken sportevenement aller tijden. Als product van  de tijdgeest bracht de wedstrijd een wereldwijde discussie over seksegelijkheid op gang. Ook bracht hij de feministische beweging in een stroomversnelling.

King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om nog één keer het succes uit het verleden te kunnen beleven. Samen zorgden ze voor een spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan; het was voer voor woordenwisselingen tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

‘Battle of the Sexes’ werd geregisseerd door het echtpaar Jonathan Dayton en Valerie Faris, die eerder verantwoordelijk waren voor feelgoodfilm ‘Little Miss Sunshine’. Het scenario werd geschreven door Simon Beaufoy, die in 2009 een Oscar won voor het script van ‘Slumdog Millionaire’. Natuurlijk zag hij in de sportwedstrijd tussen een man en een vrouw – die destijds door 90 miljoen (!) mensen werd bekeken – een dankbaar onderwerp voor een actuele film over sport, relaties en seksisme.

Modal Title

Any content could go in here.

×