De nieuwe romantische en sprookjesachtige film van meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro (‘Pan’s Labyrinth’), met hoofdrollen voor Sally Hawkins ('Maudie', 'Blue Jasmine'), Octavia Spencer (‘Hidden Figures’). Bekroond met twee Golden Globes en met maar liefst vier Oscars (waaronder Beste Film en Beste Regie)! 

‘The Shape of Water’ is een soort sprookje dat zich afspeelt in 1963, een tijd waarin de Koude Oorlog een stempel drukt op de Amerikaanse samenleving. In een geheim zwaarbewaakt overheidslaboratorium werkt de eenzame Elisa (Sally Hawkins). Ze leeft een geïsoleerd leven. Maar haar leven verandert voorgoed als zij en haar collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment te weten komen. Ze ontdekken een mysterieus amfibisch wezen dat in een watertank leeft. Als blijkt dat haar werkgever Strickland experimenten wil uitvoeren op het wezen, besluit Elisa het te bevrijden.

‘The Shape of Water’ ging dit jaar in première op het filmfestival van Venetië waar de film werd bekroond met de Gouden Leeuw. De film beleeft haar Nederlandse première op de 47ste editie van het IFFR (International Film Festival Rotterdam). Regisseur Guillermo del Toro en actrice Sally Hawkins worden gezien als grote kanshebbers op een Oscar. 

★★★★★ 'Wonderschoon, maar vilein sprookje.' VPRO Cinema
★★★★★ 'Geen enkele regisseur is in staat een zo uniek universum te scheppen als regisseur Guillermo del Toro. De liefde tussen mens en monster is nog nooit zo intens behandeld.' AD
★★★★ 'Liefdevolle hommage aan de monsterfilm.' NRC
★★★★ 'Een diepe, sensuele liefde tussen een vrouw en een amfibieman: bij Guillermo del Toro kán het.' De Volkskrant
★★★★ 'Groots en meeslepend' 'Een liefdesverklaring aan de filmkunst.' Trouw

Modal Title

Any content could go in here.

×