'I, Tonya' vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch kunstschaatsster Tonya Harding, met een geweldige hoofdrol voor Margot Robbie. Een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zijzelf. Actrice Allison Janney, die Tonya's moeder speelt, werd bekroond met de Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol. 

Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen kunstschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Een van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak.

Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding en wordt gezien als een grote kanshebber op een Oscar voor Beste Actrice, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. 

★★★★ "I, Tonya is prettig verwarrend." "De onsentimentele Allison Janney is fenomenaal als Hardings moeder: tegelijkertijd komisch en wreed." De Volkskrant
★★★★ "Margot Robbie is onvergetelijk als Harding." VPRO Cinema
★★★★ AD 
★★★★ NRC

Modal Title

Any content could go in here.

×