In 1840 trok Deolinda Correa samen met haar pasgeboren kind de Argentijnse woestijn bij San Juan in op zoek naar haar echtgenoot. Dorst velde haar, maar het kind overleefde wel doordat de overleden moeder wonderlijk genoeg melk bleef geven. Deze volkslegende ligt ten grondslag aan dit speelfilmdebuut van het Argentijnse regisseursduo Cecilia Atán en Valeria Pivato, die ook samen tekenden voor het scenario.

De 54-jarige Teresa (Paulina García) heeft decennialang als inwonend huishoudster in Buenos Aires gewerkt. Van de ene op de andere dag verdwijnt het fundament onder haar bestaan als de familie het huis verkoopt. Ze accepteert zonder nadenken een betrekking in het ver weg gelegen San Juan. Onderweg gaat het mis: ze raakt haar koffer met al haar bezittingen kwijt. Dan ontmoet ze de rondreizende handelaar El Gringo en samen trekken ze de woestijn door op zoek naar haar spullen. Voor het eerst ervaart Teresa een leven dat ze nooit eerder gekend heeft.

De hoofdrol wordt vertolkt door Paulina García, die in 2013 furore maakte met de titelrol in het veelbekroonde ‘Gloria’. ‘La novia del desierto’ werd geselecteerd voor de officiële selectie van Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes 2017 en werd genomineerd voor de Gouden Camera.

★★★★ De Filmkrant
★★★ 'Sympathieke roadmovie' De Volkskrant
★★★ 'Klein mirakel van Argentijnse film' NRC

Modal Title

Any content could go in here.

×