Onze allerjongste bezoekers (2+) kunnen zich makkelijk herkennen in de verhaaltjes over Rita en Krokodil, die vol zitten met grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. In acht lieve en sfeervolle verhaaltjes wordt het leven van een 4-jarige vastberaden en fantasievolle kleuter, op herkenbare wijze neergezet.

NRC ★★★★ … “De tekeningen zijn eenvoudig maar charmant, de verhaaltjes zitten vol leuke grapjes en de karakterisering van Rita en de altijd hongerige krokodil is tekenend. Moraal: via vriendschap leer je over jezelf en anderen.”

Iedere aflevering neemt je mee in de wereld van de 4-jarige Rita en gaat over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag. Rita heeft een altijd hongerig vriendje, Krokodil, die in de badkuip woont. Zeer waarschijnlijk bestaat Krokodil enkel in de fantasie van Rita. Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

‘Rita & Krokodil’ is gebaseerd op de gelijknamige Deense prentenboeken van Sírí Melchíor, ook uitgegeven in een aantal andere landen.

Nederlands gesproken. 

Cinemagazine ★★★1/2  …“Met Rita & Krokodil heeft Siri Melchior een ode aan de verbeeldingskracht van kinderen gemaakt. Eenvoudig maar doeltreffend getekend, lieflijk en charmant, maar ook kleurrijk, grappig en muzikaal. Ideaal om met de allerkleinsten te gaan bekijken in de kerstvakantie.”

Modal Title

Any content could go in here.

×