Tien jaar na ‘There Will Be Blood’ werken regisseur Paul Thomas Anderson en drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (‘Lincoln’) opnieuw samen. ‘Phantom Thread’ speelt zich af in het Londen van de jaren vijftig. Genomineerd voor twee Golden Globes waaronder Beste Acteur voor Daniel Day-Lewis.

★★★★★ VPRO Cinema ★★★★★ NRC ★★★★★ De Volkskrant ★★★★★ AD

De befaamde modeontwerper Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zuster Cyril bewegen zich in het centrum van de Britse mode-industrie in het naoorlogse Londen. Ze maken kleding voor de koninklijke familie en vele edellieden. Woodcock, een populaire vrijgezel, ontmoet op een dag Alma, een jonge zelfstandige vrouw, die zijn georganiseerde leven op zijn kop zet en zijn muze en geliefde wordt.

Regisseur Paul Thomas Anderson ('Magnolia', 'There Will Be Blood', 'The Master', 'Boogie Nights') werd reeds zes keer genomineerd voor een Oscar. Gaat hij met 'Phantom Thread' eindelijk een welverdiende Oscarnominatie verzilveren? Daniel Day-Lewis, die reeds drie Oscars op zijn naam heeft staan, heeft aangekondigd dat ‘Phantom Thread’ zijn laatste film zal zijn.

★★★★★ "Een buitengewoon subtiele en soepele vertelling" VPRO Cinema
★★★★★ "Een lust voor het oog" NRC
★★★★★ "Een bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje vol verrassingen" De Volkskrant
★★★★★ "Paul Anderson maakt weer een meesterwerk. De formidabele Daniel Day Lewis haalt alles uit zijn rol als modeontwerper. Een macaber sprookje." AD
★★★★★ "Meesterlijke performance van Day-Lewis" The Guardian

Modal Title

Any content could go in here.

×