Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. ‘Human Flow’ geeft, onder leiding van kunstenaar Ai Weiwei, een beeld van deze enorme menselijke migratie. De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis zien als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten.

Te zien in het kader van Film & Religie: Films in de veertig dagentijd 2018 - een cyclus van 6 films.
Voor de zevende keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en de Oud-Katholieke parochie Sint Vitus tijdens de Veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd en Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken. Kijk hier voor het complete programma van Film & Religie.

★★★★ The Guardian ★★★★ The Telegraph

Gedurende een bewogen jaar worden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld gevolgd, waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italië, Kenia, Mexico en Turkije. ‘Human Flow’ is getuige van hun wanhopige zoektocht naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid: van vluchtelingenkampen en levensgevaarlijke oceaanoversteken tot gesloten grensovergangen; van ontwrichting en ontnuchtering naar moed, uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen; van het leven dat ze achterlieten naar een onbekende toekomst. Deze documentaire komt in een tijd waarin tolerantie, medeleven en vertrouwen meer dan ooit nodig zijn.

‘Human Flow’ stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal ​​onze wereldwijde samenleving bestaan ​​uit angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we voor een weg van openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

Modal Title

Any content could go in here.

×