Het Turkse meisje Ayse komt via een schijnhuwelijk terecht in een Turkse familie in Wenen. De moeder, die aan kanker lijdt, heeft zelf Ayse uitgezocht als tweede vrouw voor haar man en als moeder voor haar jongste kind. Maar haar oudere dochters moeten niets hebben van deze "indringster".

Op het eerste gezicht lijkt het 19-jarige Turks-Koerdische meisje Ayse te boffen: de jongen die uit Wenen is gekomen om met haar te trouwen, is de knappe Hasan. Al snel na de voltrekking van het huwelijk tijdens een kleurrijk dorpsfeest vertrekt het bruidspaar met Hasans familie van het weidse Turkse platteland naar de beklemmende beslotenheid van een appartement in Wenen. Het blijkt allemaal iets anders in elkaar te zitten. Hasan is alleen maar met Ayse getrouwd opdat zij Oostenrijk in kan om een speciale rol te vervullen.

Hasans moeder Fatme, de vrouw des huizes, heeft kanker. Ze wil haar man Mustafa en jongste kind niet onverzorgd achterlaten en heeft daarom zelf een 'kuma' (tweede vrouw) voor Mustafa uitgezocht: Ayse! De positie van het meisje in de huishouding is onduidelijk. Ze zet haar beste beentje voor en probeert ook wat Duits te leren. Maar vooral de drie oudste zussen van Hasan, die stuk voor stuk ouder zijn dan Ayse, moeten niets van haar hebben, laat staan dat ze van plan zijn haar 'moeder' te gaan noemen. Maar met Fatme kan Ayse het aanvankelijk goed vinden…

Regisseur van dit veelbelovende, zeer intense familiedrama is de Koerdische Oostenrijker Umut Dag, die op de Weense filmacademie les heeft gehad van Michael Haneke (Amour, Das weisse Band).

Modal Title

Any content could go in here.

×