In ‘Wild’ is de hoofdrol voor de Veluwse natuur. “Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien," vertelt maker Luc Enting. Deze heerlijke natuurfilm wordt verteld door André van Duin. Toen Van Duin de film gezien had, wilde de komiek direct meewerken. "Je vergeet soms hoeveel prachtigs Nederland te bieden heeft en de Veluwe staat daarbij zeker in de top," zegt hij. "Het is beeldschoon geworden, ontzettend leuk. Ik ben trots dat ik mijn stem heb mogen verlenen hiervoor."

★★★ “Een betoverende natuurdocumentaire die je meteen zin geeft de wandelschoenen aan te trekken.” Telegraaf 
“Het publiek wordt in vervoering gebracht door fraaie en aandoenlijke opnamen.” Parool


In de film vertelt de Veluwe zelf zijn verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al zijn schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen. We volgen de verhalen van de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen en de kleintjes opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.

‘Wild’ zit vol spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in voor publiek ontoegankelijke gebieden. Naast het tv-proggramma ‘Heel Holland Bakt’ dat hij presenteert, schitterde André van Duin ook in de succesvolle tv-bewerking van ‘Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen’.

Modal Title

Any content could go in here.

×