Deze liefdevolle en kleurrijke film over de sociale onderklasse in Amerika zorgt voor een intrigerende, dubbelzinnige kijkervaring. ‘The Florida Project’ was een van de grote verrassingen op het filmfestival van Cannes. 

★★★★★ NRC ★★★★★ VPRO Cinema ★★★★ De Volkskrant

‘The Florida Project’ is gesitueerd in en rond een motel onder de rook van Disneyworld,  waar de blauwharige, net ontslagen stripper Halley haar dagen slijt met haar 6-jarig dochtertje Moonee. Geldgebrek vormt een groeiend probleem. Het is de vraag hoe lang de motelmanager (Willem Dafoe) Halley goedgezind blijft. Regisseur Sean Baker laat een verborgen wereld zien, zonder zijn personages als slachtoffer te portretteren. “Mensen als Halley wonen daar echt. Letterlijk in de schaduw van Assepoesters kasteel.”

Filmblad The Hollywood Reporter schrijft over een “fantastisch mozaïek over die grote maar onzichtbare groep thuislozen in Amerika”. En de Engelse krant The Guardian deelde maar liefst vijf sterren uit aan ‘The Florida Project’. Willem Dafoe kreeg voor zijn rol in de film een Golden Globe nominatie. 

★★★★★ "Sean Baker toont de grimmige en vaak ongefilmde kant van Amerika." "Een uitzonderlijke productie die je niet wilt missen." NRC
★★★★★ "Energiek en levensecht, nooit zwaar of prekerig." VPRO Cinema
★★★★★ "Een ontroerend en emotioneel meesterwerk." Empire
★★★★ "Een kleurrijk, indringend drama, waarin een sprankje hoop schuilt. Sean Baker bewijst opnieuw zijn talent voor realistisch ogend drama, met grote sympathie voor antihelden." De Volkskrant

Modal Title

Any content could go in here.

×