Een ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van antropologe en biologe Jane Goodall. Wonderschoon in de warme en tedere beeldenpracht van natuurfilmer en Jane’s grote liefde Hugo van Lawick, maar ook in haar intense liefde voor haar chimpansees en haar werk. 

★★★★ “Een sterk, geestig, ontroerend portret van een monumentale vrouw.” Trouw
★★★★ “Een superromantische film” Het Parool
★★★★ “Een intieme documentaire” De Telegraaf

SPECIAL ZONDAG 7 JANUARI 13.20 UUR: Bestuurslid Steven Van Vliet van het Jane Goodall Instituut Nederland leidt deze voorstelling in*.
 

Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane Goodall van paleontoloog Louis Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding (“een open geest, een passie voor kennis, geduld en liefde voor dieren” waren de vereisten) trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden.

Nooit eerder waren deze paradijselijke en bijna onwerkelijke beelden over haar beginjaren, haar grote wetenschappelijke doorbraken en de opbloeiende liefde tussen Hugo en haar te zien. Pas in 2014 werd deze filmische schat, meer dan 100 uur aan prachtig warm en teder 16 mm materiaal, teruggevonden in de archieven van National Geographic. Regisseur Brett Morgen (‘Cobain: Montage of Heck’) kreeg de droomopdracht om er een film van te maken. Philip Glass componeerde de muziek. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een bijzonder ontroerende en wonderbaarlijke film. Door velen wordt 'Jane' gezien als de ultieme kanshebber op de Oscar voor beste documentaire.

*Jane Goodall richtte het Jane Goodall Instituut op in 1977 vanuit de gedachte dat mens, dier en milieu een eenheid vormen, en dat ieder individu een verschil kan maken. Het Jane Goodall Instituut is een stichting, die zich inzet voor de bescherming van chimpansees en natuurbehoud in samenwerking met de lokale bevolking (community-centered conservation), zodat ook hun  leefomstandigheden verbeteren. Wereldwijd inspireert het Jane Goodall Instituut jong & oud om zich in te zetten en een verschil te maken voor bescherming en behoud van natuur op onze planeet.

Voor meer informatie over het Jane Goodall Instituut:  www.janegoodall.nl

 

 

 

 

 

Modal Title

Any content could go in here.

×