De gloednieuwe animatiefilm van Wes Anderson (‘Fantastic Mr. Fox’, ‘Moonrise  Kingdom’, ‘The Grand Budapest Hotel’) over de zoektocht van een Japans jongetje naar zijn hond. Met de stemmen van o.a. Bill Murray, Scarlett Johansson, Bryan Cranston en Frances McDormand.

‘Isle of Dogs’ speelt zich af in de fictieve stad Megasaki, waar de corrupte burgemeester zojuist heeft besloten dat alle honden worden verbannen. Zelfs de zoon van de burgemeester, de 12-jarige Atari, moet zijn viervoeter afstaan. Maar Atari laat zich niet weghouden bij zijn hondje Spots en vliegt zichzelf naar Trash Island, de afvaldump waar alle viervoeters naartoe zijn verscheept. Terwijl de mensen in de stad in actie komen tegen hun burgemeester, probeert Atari zijn hondje terug te vinden.

‘Isle of Dogs’ is een fantasierijke stopmotion-animatiefilm, gemaakt met handgemaakte sets en poppen. Eerder gebruikte regisseur Wes Anderson dezelfde, speelse vorm in zijn Roald Dahl verfilming ‘Fantastic Mr. Fox’. Voor de wereld van dit hondensprookje liet hij zich inspireren door zijn liefde voor Japan en de Japanse (pop)cultuur.

★★★★ "Isle of Dogs is het werk van een uniek talent in de Amerikaanse filmwereld, een film vol betoverend beeldrijm." Trouw
★★★★ "Dat films zintuiglijke sensaties oproepen is bekend. We willen ervan dansen, zingen, het angstzweet uit onze handpalmen vegen. En Isle of Dogs wil je alleen maar aanraken. Zelfs als kattenliefhebber." NRC

Modal Title

Any content could go in here.

×