Benefietfilmvoorstelling Soroptimistclub Hilversum e.o. voor School for Justice zondag 21 januari 2018.

Inloop om 10.15 uur, film om 11.00 uur i.s.m. Filmtheater Hilversum. 

Soroptimistclub Hilversum e.o. zamelt dit jaar geld in voor een baanbrekend project van Free a Girl in India namelijk het project School for Justice. Ook de opbrengst van deze bijzondere filmochtend gaat naar dit project.

 

Acteerheld Gary Oldman vertolkt de onwrikbare Winston Churchill als weifelende wereldleider in ‘Darkest Hour’. Een aangrijpend historisch drama van regisseur Joe Wright (‘Pride and Prejudice’, ‘Atonement’) dat zich afspeelt tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog.

 

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden moet Winston Churchill (Gary Oldman) al een van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Tegelijkertijd is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

‘Darkest Hour’ is een filmisch en theatraal portet van Churchill, met geweldige acteerprestaties van Gary Oldman, die wordt gezien als een grote kanshebber op de Oscar voor Beste Acteur.

“Verborgen achter valse kaken en een teruglopende haarlijn, speelt Gary Oldman als Winston Churchill een van zijn beste rollen uit zijn carrière”, aldus Variety.

Modal Title

Any content could go in here.

×