Documentaire van regisseur Elsbeth Fraanje over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een wonderlijke plek langs de Duitse snelweg: in een kapel op een parkeerplaats. De film won een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire op het Nederlands Film Festival.

In deze mozaïekfilm komen ontroerende verhalen van uiteenlopende bezoekers op verrassende wijze samen. Ze tonen op liefdevolle, soms komische manier de confrontatie tussen alledaagse sleur en heimelijke angsten of hartstochten.

"Het is regisseur Elsbeth Fraanje in deze vervreemdende film gelukt het onderwerp, kerken langs de Autobahn in Duitsland, naar een hoger plan te tillen. De visuele stijl is bewust gekozen waardoor het onderliggende onderwerp indringender overkomt. Twee kibbelende vrouwtjes, die één van de kerken schoonhouden, zorgen voor een lichte toets. De andere karakters, die allemaal met regelmaat de snelwegkerken bezoeken, zijn mooi en mysterieus. Door een uitgekiende montage worden hun verhaallijnen steeds verder onthuld en dringen we steeds dieper hun levens binnen tot we zelfs getuige zijn van de meest persoonlijke ontboezemingen van echtelieden in crisis.” Aldus de Gouden Kalf jury.

Deze film is Duits gesproken en Nederlands ondertiteld.

Modal Title

Any content could go in here.

×