‘Lucky’ volgt de spirituele reis van een 90-jarige atheïst en de eigenzinnige personen die in zijn afgelegen stadje in de woestijn wonen. De film is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van acteur Harry Dean Stanton.

★★★★ "Mooi, verstild, wrang-komisch regiedebuut" VPRO Cinema 
★★★★ "Maffe, vrolijke, ontroerende scènes rond mensen met kleine levens, die met ferme uitspraken hun angst voor de dood een beetje bezweren” Trouw

★★★★ "Waardig afscheid van Stanton" De Morgen

Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In diner en cafe keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede krijgen met het idee dat ook zijn leven eindig is.

‘Lucky’ is het regiedebuut van acteur John Carroll Lunch (‘Zodiac’, ‘The Founder’), en een ode aan Harry Dean Stanton, de acteur die afgelopen september op 91-jarige leeftijd overleed. Naast zijn glansrol in ‘Paris Texas’ was Harry Dean Stanton in bijna tweehonderd Hollywoodfilms te zien.

Modal Title

Any content could go in here.

×