Een komedie over een dorpje in Normandië dat bezoek krijgt van een beroemde kunstenaar. Hij wil een groepsfoto maken van de inwoners, maar iedereen moet wel met de billen bloot. Met in de hoofdrol François Cluzet  die we kennen uit ‘Intouchables’ en ‘Médecin de campagne’.

In Mêle-sur-Sarthe, een klein dorp in Normandië, worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as. Burgemeester Georges Balbuzard wil zich echter niet laten kennen en zal er alles aan doen om zijn dorp te redden.

Het toeval wil dat Blake Newman, een bekende conceptfotograaf die grote menigten naakt fotografeert, in de streek op doortocht is. Balbuzard is ervan overtuigd dat deze man het dorp kan redden. Wat zou er gebeuren als Newman driehonderd Normandiërs naakt zou fotograferen op het Champ Chollet?

Regisseur Philippe Le Guay maakt eerder de succesvolle films ‘Les Femmes du 6e Ētage’ en ‘Alceste à Bicyclette’. Voor ‘Normandie Nue’ liet hij zich inspireren door het werk van de Britse kunstenaar Spencer Tunick, die wereldberoemd werd met zijn portretten van naakte groepen mensen in steden als Amsterdam, München en Bogata. Regisseur Philippe Le Guay vroeg zich af wat er zou gebeuren als Tunick per ongeluk in een boerendorpje in Frankrijk zou belanden. 

Modal Title

Any content could go in here.

×