Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

Don Diego de Zama is een officier van de Spaanse kroon die wacht op een brief van de koning die overplaatsing mogelijk moet maken uit het rivierstadje waar hij vastzit.

★★★★★ "Een zelden vertoonde schoonheid" de Volkskrant

Het leven is tot stilstand gekomen voor Don Diego de Zama, gezant van de Spaanse koning in wat later Paraguay zal worden. Zijn vrouw en kinderen heeft hij al jaren niet meer gezien en de betalingen uit het thuisland worden sporadischer en kleiner. Het wachten is op de brief van de koning die zijn overplaatsing naar Buenos Aires zal bevestigen. Maar de brief komt niet. Zama wil niet zien dat de wereld hem is vergeten.

De onvergelijkbare Lucrecia Martel (‘La Ciénaga’, ‘La Niña Santa’) vertaalt de klassieke roman uit 1956 van de Argentijnse schrijver Antonio di Benedetto naar een sensuele koloniale dystopie. De hitte zindert, niets in de nederzetting lijkt stabiel, niemand is te vertrouwen. Zama verliest langzaam de grip op de realiteit en bijt zich vast in een hopeloze missie naar de verraderlijke binnenlanden.

Geen tijd om ons te bezoeken? Deze film is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:

Modal Title

Any content could go in here.

×