Na de Eerste Wereldoorlog proberen de vrienden Albert en Edouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, te midden van de verwoestingen hun gewone leven weer op te pakken.

November 1918. Een paar dagen voor de wapenstilstand redt Edouard Péricourt het leven van Albert Maillard. Behalve de oorlog hebben de twee mannen niets gemeen – de één is een briljant tekenaar, de ander een bescheiden boekhouder – tot luitenant Pradelle door zijn bevel tot een zinloze aanval het lot van de twee verbindt. In het naoorlogse Parijs trachten ze samen hun leven weer op te pakken. Terwijl Pradelle fortuin maakt over de rug van de doden, zetten Edouard en Albert een zwendel rond oorlogsmonumenten op, een spectaculaire en gevaarlijke onderneming in de roerige jaren 20.

‘Au revoir là-haut’ is de Franse verfilming van de gelijknamige roman van Pierre Lemaitre. De film werd onlangs bekroond met maar liefst vijf Césars - de belangrijkste Franse filmprijzen - waaronder Beste Regisseur en Beste Adaptatie.

★★★★ "Een modern sprookje" "Prachtige beelden" "Een visueel spektakelstuk" Filmtotaal.nl
★★★ "Weergaloos visueel spektakel" "Wonderschoon gefilmd" de Volkskrant 
★★★ "Een lust voor het oog" Trouw

Modal Title

Any content could go in here.

×