Met ‘Lean on Pete’ schetst regisseur Andrew Haigh (‘Weekend’, ‘45 Years’) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden.

"Een even nuchtere als poëtische vertelling'' ★★★★ Trouw
''Intelligent en intiem drama over armoede, verbinding en geborgenheid'' ★★★★ VPRO Cinema

De vijftienjarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt Charley op een nieuwe start. Hij vindt werk bij Del Montgomery, een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht dit paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

‘Lean on Pete’ is gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin. Zijn laatste boek ‘Laat Me Niet Vallen’, werd onlangs tot boek van de maand bij de Wereld Draait Door Verkozen en is momenteel een flinke bestseller. Met o.a. Charlie Plummer (‘All the Money in the World’) en Steve Buscemi (‘Fargo’, ‘Boardwalk Empire’).

★★★★ "Zo warm en geruststellend als een countrylied." The Guardian

"Lean on Pete schetst een prachtig beeld van het contemporaine Amerika" ★★★ De Volkskrant
''Het subtiele acteerwerk van Plummer ontroert" ★★★ NRC Handelsblad
"Haigh zet acteur Charlie Plummer als jong talent op de kaart." ★★★★ De Telegraaf
"Met Lean on Pete zet Haigh een zelfverzekerde stap naar een grootser canvas, zonder zijn scherpe oog voor de intimiteit van menselijke relaties te verliezen." De Filmkrant
"Buscemi en Sevigny halen het maximale uit hun relatief kleine rollen, maar het is de jonge Plummer die excelleert." Het Parool
"Een film die nog dagenlang op je inwerkt" De Groene Amsterdammer

Modal Title

Any content could go in here.

×