In ‘The Bookshop’ besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer, ‘The Party’) het leven weer op te pakken door een eigen boekhandel te openen. Het slaperige kustplaatsje waarin ze woont probeert dit echter op beleefde wijze tegen te houden.

Florence Green is een levenslustige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig is in een Engels kustplaatsje niet iedereen gecharmeerd van haar boekwinkel. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson, 'The Party', 'House of Cards') en haar man wordt Florence door haar plaatsgenoten op slinkse wijze tegengewerkt. De mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy, 'Love Actually', 'The (Second) Best Exotic Marigold Hotel'), die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering, steunt Florence. Zij zet door en confronteert de conservatieve bevolking met de beste eigentijdse literatuur, zoals Nabokov's scandaleuze "Lolita" en Ray Bradbury's "Fahrenheit 451". Daardoor ontwaakt in het plaatsje een cultureel bewustzijn dat meer stof doet opwaaien dan verwacht.

‘The Bookshop’ – gebaseerd op de gelijknamige roman van Penelope Fitzgerald - is een groot succes in Spanje waar de film drie Goya Awards (Spaanse Oscars) in de wacht heeft gesleept voor Beste Films, Beste Regisseur en Beste Scenario.

★★★★ ‘Sfeervolle, onderhoudende film’ ‘Bill Nighy’s subtiele spel is zeer overtuigend' Filmvandaag.nl
★★★ ‘De vertolkingen van Emily Mortimer en Bill Nighy maken van The Bookshop een film vol nostalgie, onuitgesproken liefde en zoete wraak’ Algemeen Dagblad
‘In The Bookshop brengt Isabel Coixet een ode aan het lezen’ ‘Coixet heeft een sprookjesachtige wereld gecreëerd’ Het Parool
‘Een sprookje voor volwassenen’ de Filmkrant

Modal Title

Any content could go in here.

×