Charmante tragikomedie over een onconventionele Engelse leraar die een vijftiger van een nieuwe identiteit voorziet door haar een blonde pruik en een andere naam te geven. Haar nieuwe identiteit roept bij de vrouw gevoelens op waarvan ze het bestaan niet had durven dromen.

Setsuko is een eenzame Japanse vrouw van middelbare leeftijd, vastgeroest in haar leven. Een cursus Engels en een blonde pruik transformeren haar echter in een nieuwe persoon, Lucy. Al snel wordt ze verliefd op haar leraar John (Josh Hartnett, ‘Lucky Number Slevin’). Als hij plotseling verdwijnt gaat ze samen met haar zus naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië. In een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels worden familiebanden en oude rolpatronen getest, terwijl Setsuko de droom van Lucy in leven probeert te houden.

‘Oh Lucy!’ is gebaseerd op de gelijknamige prijswinnende novelle van Helke Sander.

★★★★ “Een film die zich bedient van onderkoelde humor” Trouw 
★★★★ "Zowel licht komisch als droevig vrouwenportret” de Volkskrant
★★★★ “Onvoorspelbaar en boeiend” NRC 
"Oh Lucy! had makkelijk een simpele uitlachfilm kunnen zijn - kijk die rare Lucy zich eens belachelijk gedragen! - maar Hirayanagi is een empathischefilmmaker, die Lucy's desperate verlangen naar liefde begrijpelijk maakt." Het Parool

Modal Title

Any content could go in here.

×