Een bijzonder, puur en ontroerend portret van een oude man die zijn einddagen doorbrengt in zijn tuin.

"Een oude man die rondscharrelt in zijn tuin, zo zou je 'Garden of Life' kunnen samenvatten, maar wat een pareltje wist de Nederlandse documentairemaker Marco Niemeijer ervan te maken” ★★★★ TROUW

Nu ook te zien in onze online filmzaal PICL:

Alzheimer heeft van wereldreiziger Leo een beschouwende tuinman gemaakt. Terwijl de seizoenen verglijden, keert Leo langzaam terug naar het begin. Alsof je het omgekeerde proces van het opgroeien van een kind van nabij meemaakt, versterkt door het verkleuren en kaal worden van de natuur. Meerdere malen op een dag maakt Leo een ronde langs de bloemen en struiken en inspecteert zorgvuldig iedere verandering. Hij voelt aan blaadjes, volgt met zijn handen kronkelende stammen naar de grond en verwijdert aandachtig, takje voor takje, alles wat plaats moet maken voor nieuwe groei.

Gefascineerd door de tederheid waarmee Leo omging met de planten en bloemen en hoe dat samen viel met zijn Alzheimer en het verlies van controle over zijn leven, besloot bekroond filmmaker Marco Niemeijer zijn schoonvader een jaar lang in zijn tuin te filmen. Terwijl Leo’s verwarring en aftakeling toenemen ontkomt de kijker niet aan een gevoel van schoonheid en verbondenheid met onszelf en de natuur. In al zijn intimiteit staan Leo en de tuin voor iets groters.

Modal Title

Any content could go in here.

×