Internetgiganten als Facebook en Google en telefoonproviders over de hele wereld willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar sommige mensen voelen zich opgejaagd door deze onzichtbare netwerken, omdat ze overgevoelig zijn voor elektromagnetische straling. Ze worden ziek van de onzichtbare pulsen van Wifi-routers, smartphones en zendmasten en worden gedwongen om de draadloze wereld te ontvluchten.

"Een film die veel vragen oproept" - ★★★★, Trouw

 

Geen tijd om ons te bezoeken? Deze film is ook gewoon thuis te bekijken via onze online filmzaal PICL:

De Zweedse ingenieur Per Segerbäck stond aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Nu leeft hij al achttien jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling. Ook Asaka in Japan en Anouk in Nederland hebben er last van. Als straks alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt, is er voor hen dan nog plek op deze planeet?

In ‘Ubiquity’ toont regisseur Bregtje van der Haak ons het leven van deze drie ballingen van de draadloze wereld, wat een geheel ander perspectief oplevert dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde net van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze vergeten sensoren in deze ‘stralende’ nieuwe tijd?

 

“Kunstzinnig en origineel” - ★★★, AD 

"Toont op conventionele, maar pakkende wijze hoe het draadloze digitale web ons steeds verder omsluit." -  ★★★1/2★, De Telegraaf

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×