In de nieuwe film van Gus van Sant (‘Elephant’, ‘Good Will Hunting’) speelt Joaquin Phoenix (‘Her’) de verlamde striptekenaar John Callahan, die na een ruig leven leert zijn demonen om te zetten in humor en kunst.

Paradijsvogel John Callahan heeft energie voor tien, een creatief talent en een flink drankprobleem. Na een wilde nacht joyriden belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Het lijkt een uitzichtloze situatie, tot hij zich aansluit bij een AA-groep en vrienden wordt met zijn excentrieke coach. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

‘Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot’ heeft een sterrencast met Joaquin Phoenix (‘Her’, ‘Walk the Line’), Jonah Hill (‘The Wolf of Wall Street’), Rooney Mara (‘Lion’, ‘The Girl with the Dragon Tattoo’) en Jack Black (‘The School of Rock’).

De film is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van John Callahan.

Modal Title

Any content could go in here.

×