‘Beautiful Boy’ – het langverwachte Hollywooddebuut van de Gentse regisseur Felix Van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) - vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. In de hoofdrollen schitteren Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’) en Steve Carrell.

★★★★ 'Chalamet is fantastisch als de wankelende, zoekende Nic' VPRO Cinema
★★★★ 'Verontrustend drama' De Volkskrant
★★★★ 'Uitzonderlijk acteerwerk stuwt Beautiful Boy' NRC


Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. David besluit alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

In dit Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me by Your Name’, ‘Interstellar’). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte Van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als ‘12 Years a Slave’, ‘The Big Short’ en ‘Moonlight’.

Timothee Chalamet is voor zijn rol in 'Beautiful Boy' genomineerd voor een Golden Globe. 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×