Meeslepend liefdesverhaal van regisseur Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar ‘Ida’ en ‘The Summer of Love’). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De film is losjes geïnspireerd op het leven van Pawlikowski’s ouders.

‘Cold War’ werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur.

Openingsfilm Filmfestival Hilversum (uitverkocht!)
We openen Filmfestival Hilversum dit jaar met het prachtige ‘Cold War’. Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de feestelijke openingsavond op woensdag 10 oktober zijn € 12,50. Het programma start om 20.15 uur. 

Woensdag 10 t/m zondag 14 oktober start de 6e editie van Filmfestival Hilversum! 5 dagen lang staan wij in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek, Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in het programmaonderdeel Film & Literatuur.

Modal Title

Any content could go in here.

×