Meeslepend liefdesverhaal van regisseur Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar ‘Ida’ en ‘The Summer of Love’). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

Speciale vertoning 'Cold War': zondag 9 december 15.45 uur

Bij deze vertoning van ‘Cold War’ word je vooraf getrakteerd op de prachtige zang van de vier professionele musici van het Russisch-Pools vrouwenkoor Soroki (Russisch voor ‘Eksters’). Onder leiding van Raisa Pintchiouk zingen zij meerstemmige liederen uit Rusland en Polen. Een prachtige ode aan de muziek uit ‘Cold War’.★★★★★ 'Fabelachtig mooi zwart-wit' de Volkskrant
★★★★★ 'Een meesterlijke film die door de Poolse geschiedenis danst' NRC
★★★★★ 'Fenomenale liefdesbrief' AD
★★★★★ '

Een onvergetelijk meesterwerk' Telegraaf 

★★★★ Trouw ★★★★ VPRO Cinema

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De film is losjes geïnspireerd op het leven van Pawlikowski’s ouders.

‘Cold War’ werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur.

Modal Title

Any content could go in here.

×