Amerika 1926: De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen.

Haar pianoleraar adviseert Antonia om geen toelatingstest te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Willem Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? 

‘De Dirigent’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om in de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chef dirigent: Karina Canellakis.

Speeltijden & tickets

Morgen
Woensdag 14 november
Donderdag 15 november
Vrijdag 16 november
Zaterdag 17 november
Zondag 18 november
Maandag 19 november
Dinsdag 20 november
Woensdag 21 november
Donderdag 22 november
Vrijdag 23 november
Zaterdag 24 november
Zondag 25 november
Maandag 26 november
Dinsdag 27 november
Donderdag 29 november
Vrijdag 30 november
Zondag 2 december
Maandag 3 december
Dinsdag 4 december

Modal Title

Any content could go in here.

×