Documentaire die ons meeneemt in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vluchten en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten.

Regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich (‘Buitenkampers’, ‘Contractpensions’) toont in haar nieuwe documentaire het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland vonden Nederlands- Indische bands als 'The Tielman Brothers' en 'The Crazy Rockers' direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar rock ‘n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen als Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen.

‘Klanken van Oorsprong’ is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal van zowel muziekoptredens als opnamen uit het koloniale tijdperk.

Modal Title

Any content could go in here.

×