Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt 'Rafaël' het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en de Tunesische Nazir. De nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart ('Knielen op een bed violen').

★★★★  “De chemie tussen Melody Klaver en Nabil Mallat geeft het vluchtelingenverhaal van Rafaël een verleidelijk Romeo-en-Julia-jasje” “Indrukwekkend acterende Melody Klaver” De Volkskrant
★★★★ “Melody Klaver en Nabil Mallat brengen de knagende wanhoop en de bovenal onuitroeibare hoop op overtuigende wijze tot leven.” Nederlands Dagblad
★★★ “De eerste grote Nederlandse speelfilm die zich met verhalen rondom de huidige vluchtelingencrisis bezighoudt.” NRC


Wanneer Nazir (Nabil Mallat) aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw Kimmy (Melody Klaver).

Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten.

Speeltijden & tickets

Woensdag 24 oktober
Donderdag 25 oktober
Vrijdag 26 oktober
Zaterdag 27 oktober
Zondag 28 oktober
Maandag 29 oktober
Dinsdag 30 oktober
Woensdag 31 oktober
Donderdag 1 november
Vrijdag 2 november
Zondag 4 november
Dinsdag 6 november

Modal Title

Any content could go in here.

×