Fiona Maye (Oscarwinnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar werkdrift stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, ‘Dunkirk’) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege hun geloof als Jehovah’s getuigen weigeren Adam en zijn ouders deze noodzakelijke medische hulp. Het ziekenhuis spant een rechtszaak aan. Volgens de wet is Adam, nog geen achttien, te jong om zelf over leven en dood te beslissen. Fiona moet besluiten of het recht op vrije wil zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft grote gevolgen voor hen beiden en komt als een boemerang terug. Fiona’s huwelijk ondertussen lijkt gered, maar is dat werkelijk zo?

‘The Children Act’ van regisseur Richard Eyre (‘Notes on a Scandal’) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (‘Atonement’, ‘On Chesil Beach’), die tevens het scenario schreef voor de film.

★★★★ ‘Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort’
‘McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar’
‘Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk’ De Volkskrant
★★★ ‘Echt de film van Emma Thompson’ ‘Knap, en efficiënt’ NRC
★★★ ‘Intelligente film’ ‘Een prachtige hoofdrol van Thompson’ VPRO Cinema

Modal Title

Any content could go in here.

×