Een meeslepend drama over het pasgetrouwde, jonge stel Florence en Edward, die tijdens hun huwelijksreis van een toekomst samen dromen en terugblikken op hun romance. Gebaseerd op de prachtige, gelijknamige bestseller van Ian McEwan (‘Atonement’, ‘The Children Act’).

Het is de zomer van 1962. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset, waarbij ze terugkijken op het verloop van hun romance. Beiden nog maagd voelen ze zich ongemakkelijk over de naderende huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

Met onder andere Saoirse Ronan (‘Lady Bird’, ‘Loving Vincent’). Geliefd Brits auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller ‘On Chesil Beach’. In september dit jaar is ook McEwans ‘The Children Act’ – met in de hoofdrol Emma Thompson – bij ons op het witte doek te zien.

★★★★ "Laat kijkers vlinders en pijn van smoorverliefde personages voelen" Het algemeen Dagblad

★★★★ "Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende begint rustig en ontspannen, maar wordt allengs beklemmender en spannender. Met dank aan het sterke spel van hoofdrolspelers Ronan en nieuwkomer Howle, de strakke regie van theaterregisseur Cooke en het slimme scenario van schrijver Ian McEwan, die zijn eigen novelle uit 2007 bewerkte." VPRO Cinema

“Saoirse – Lady Bird – Ronan is weer geweldig en laat zien hoe veelzijdig ze is” Harper's Bazaar


“Dramatische schoonheid spat van het doek in On Chesil Beach
, de verfilming van het scenario dat auteur Ian McEwan op basis van zijn gelijknamige boek schreef.” “Saoirse Ronan laat in haar tweede McEwan-verfilming weer zien waarom zo goed is.” Het Parool

Modal Title

Any content could go in here.

×