'The Mercy' vertelt het verhaal van de legendarische solozeiler Donald Crowhurst, die in 1968 besloot mee te doen aan de Golden Globe Race. Hij zou vervolgens dagen alleen op de oceaan verblijven, met vergaande gevolgen...

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth, ‘The King’s Speech’) om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw (Rachel Weisz, 'Disobedience', ‘The Lobster’) en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen.

Oscarwinnaar James Marsh (‘The Theory of Everything’) maakte van dit onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen..

Speeltijden & tickets

Dinsdag 24 juli
Woensdag 25 juli
Donderdag 26 juli
Vrijdag 27 juli
Zaterdag 28 juli
Zondag 29 juli
Maandag 30 juli
Dinsdag 31 juli
Woensdag 1 augustus

Modal Title

Any content could go in here.

×