Een groep vrienden komt een avond samen voor een dinertje. Gedurende de avond draait een ogenschijnlijk onschuldig spelletje uit op een heel pijnlijk gebeuren. Met een Italiaanse sterrencast en met ruim 2,5 miljoen bezoekers was deze dramatische komedie dé Italiaanse bioscoophit van dit voorjaar.

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een pubererende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje, dat vol spanning uitkijkt naar de komst van de pas gescheiden Peppe, die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te zullen nemen. Maar hij arriveert alleen: ze was niet lekker.

Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen? Niemand durft te erkennen dit een minder goed idee te vinden en schoorvoetend gaat iedereen akkoord. Maar wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner..

★★★★ 'Verrukkelijke en weergaloos geacteerde edelsoap' Telegraaf
★★★★ 'Vermakelijke verwikkelingen' Trouw
★★★★ Algemeen Dagblad ★★★★ Cinemagazine

Modal Title

Any content could go in here.

×