‘Disobedience’ – een meeslepend verhaal over verboden liefde – is de nieuwe film van Oscarwinnaar Sebastián Lelio (‘Gloria’, ‘A Fantastic Woman’). In een van de hoofdrollen schittert Rachel Weisz, die deze maand ook te zien is met Colin Firth in ‘The Mercy’.

Na de dood van haar vader, een rabbijn, keert Ronit terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Er wacht haar geen warm onthaal, maar toch verblijft ze bij haar streng gelovige neef Dovid en haar jeugdvriendin Esti, die inmiddels met elkaar getrouwd zijn. Al snel blijkt dat er in het verleden meer dan alleen vriendschap in het spel was tussen Ronit en Esti. Als de twee weer contact met elkaar krijgen, zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap. “Een boeiende kijk op liefde, geloof, seksualiteit en vrijheid,” schrijft The Hollywood Reporter.

Met hoofdrollen voor Rachel Weisz (‘Youth’, ‘The Lobster’) en Rachel McAdams (‘The Notebook’, ‘Spotlight’). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman, die momenteel hoge ooien gooit met haar feministische bestseller ‘De Macht’ (‘The Power’).

Modal Title

Any content could go in here.

×