Op donderdag 9 augustus, de dag waarop zangeres en actrice Whitney Houston 55 jaar zou zijn geworden, vertonen we de nieuwe documentaire Whitney van Oscarwinnaar Kevin MacDonald (o.a. The Last King of Scotland). De eerste Whitney Houston-documentaire die officieel is goedgekeurd door de erfgenamen, met niet eerder vertoonde beelden en exclusieve demo-opnamen. De docu schetst zo het leven en de ondergang van een waar icoon.

★★★★ "Een verrassend openhartig en ontroerend portret" VPRO Cinema

Whitney Houston brak meer records in de muziekindustrie dan enige andere zangeres in de geschiedenis. Met meer dan 200 miljoen albumverkopen wereldwijd was zij de enige artiest die met zeven opeenvolgende singles de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten bereikte. Ze schitterde ook in verschillende blockbuster-films voordat haar carrière plaatsmaakte voor grillig gedrag, schandalen en de dood op 48-jarige leeftijd. Deze documentaire is een portret van Whitney Houston en haar familie en werpt een nieuw licht op het levenspad van Houston. 

Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft regisseur Kevin Macdonald een unieke kijk in Whitney Houston's leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd. Het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston.

Modal Title

Any content could go in here.

×