Deze energieke en hilarische film van Spike Lee (‘Do the Right Thing’, ‘Malcolm X’) vertelt het ongelooflijke en waargebeurde verhaal van Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse agent die begin jaren zeventig de Ku Klux Klan (KKK) wist te infiltreren. Samen met een collega poogt hij te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

★★★★ NRC ★★★★ De Volkskrant

Tegen de achtergrond van sociale veranderingen en de strijd voor gelijke rechten begin jaren ‘70, meldt Ron Stallworth (John David Washington) zich als de eerste Afro-Amerikaanse agent in Colorado. Als beginneling is hij vastberaden zichzelf te bewijzen en komt daarom met een ambitieuze missie: infiltreren in de lokale Ku Klux Klan. Wanneer hij zich aan de telefoon voordoet als witte racistische extremist, lukt het hem om uitgenodigd te worden tot de gemeenschap. Collega Flip (Adam Driver) neemt de face-to-face ontmoetingen met de KKK-leden op zich en doet zich daar voor als Stallworth. Samen proberen ze voor de ondergang van de KKK te zorgen.

Het waargebeurde ‘Blackkklansman’ ging in première op het filmfestival van Cannes en werd bekroond met de prestigieuze Grand Prix. Voor het eerst in 25 jaar werd een film van Spike Lee weer in de competitie van Cannes was opgenomen. Lee baseerde zijn film op de autobiografie Black Klansman van Ron Stallworth en steekt zijn boosheid over racisme in hedendaags Amerika niet onder stoelen of banken. 

Modal Title

Any content could go in here.

×