‘Time Trial’ neemt ons mee naar de laatste wedstrijden in de carrière van profwielrenner David Millar. De Brit wil in het vroege voorjaar van 2014 nog één keer over Italiaanse wegen naar de Tour de France toewerken. Speciaal voor dat doel is een camerateam ingeschakeld dat hem volgt op een manier waardoor je je als kijker midden in het peloton waant.

Regisseur Finlay Pretsell geeft de 37-jarige Millar het woord over zijn wielerloopbaan, maar laat vooral voelen welke impact de sport heeft. Dankzij een camera op het stuur zien we Millars bezwete gezicht en ademen we met hem mee in zijn race tegen de klok. Hoewel zijn leeftijd zijn tol begint te eisen, wil Millar nog eenmaal zijn deelname aan de Tour de France veiligstellen. Zal hem dat lukken? We rijden mee in het hart van het peloton, we zien af bij de onmogelijke beklimmingen en levensgevaarlijke afdalingen, en liggen naast Millar op bed in zijn hotelkamer en voelen de pijn in zijn lichaam mee. We stappen in de volgauto, deze bron van comfort, bevoorrading en schuilen tegen de kou. En we voelen dat elke gereden kilometer een stap dichter bij het einde is.

Pretsells werk levert een schitterende documentaire op. Een film waarin David Millar zijn eigen voice-over is, eloquent en scherpzinnig, met soms poëtische overpeinzingen, zelfspot en een vleugje razernij.

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×