In deze muzikale road-trip neemt regisseur Eugene Jarecki de kijker mee op een indrukwekkende reis door Amerika in een Rolls Royce uit 1963, ooit eigendom van muzieklegende en King of Rock ’n Roll Elvis Presley. Meer dan 40 jaar na de dood van de zanger onderzoekt de documentaire de staat van het land dat Presley achterliet. Een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon maar in de loop der tijd bezweek aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht.

De presidentiële verkiezingen van 2016 staan voor de deur en zakenman Donald Trump kan president worden. ‘The King’ schetst een portret van de Amerikaanse droom in kritische tijden waarin volgens de makers de democratie op het spel staat.

Regisseur Eugene Jarecki, tweevoudig Sundance Grand Jury winnaar, kocht voor de documentaire de klassieke Rolls Royce en bouwde deze om tot een klein podium waarin gasten plaats kunnen nemen voor muzikale optredens of politiek en cultureel commentaar. In de film komt een groep bekende Amerikanen aan het woord waaronder Alec Baldwin, Rosanne Cash, Chuck D, Emmylou Harris, Ethan Hawke, Van Jones, Mike Myers, Dan Rather en vele anderen.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×