Het waargebeurde verhaal van de Franse schrijfster Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken. Haar man onderkent Colettes literaire talent en vraagt haar om autobiografische verhalen over haar schooltijd te schrijven, inclusief haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden.

De boeken worden bekend als de novellereeks Claudine en zijn een enorm succes. Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Maar dan ontstaat de strijd over het creatieve eigendom en Colette’s gevecht om zich los te maken van de maatschappelijke beperkingen.

‘Colette’ is de nieuwe film van Wash Westmoreland die eerder het met een Oscar bekroonde ‘Still Alice’ met Julianne Moore maakte.

Film & Food
‘Colette’ gaat 20 december officieel uit in Nederland, maar is maandag 26 november alvast bij ons in voorpremière te zien in combinatie met een heerlijke maaltijd tijdens onze Film & Food special. 

De prijs voor de film, het eten en twee drankjes is slechts € 25,50. Het eten wordt geserveerd tussen 18.30 en 19.30 uur. Schuif aan wanneer je wilt. De film start om 20.30 uur.

Voor deze voorstelling zijn alleen kaartjes inclusief maaltijd te koop. (Cineville is helaas niet geldig.) 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×