‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (‘In Bruges’), met een fantastische hoofdrol van Frances McDormand (‘Fargo’, ‘Burn After Reading’). Een gefrustreerde en rouwende moeder wil de aandacht van de lokale politie (waaronder Woody Harrelson en Sam Rockwell) vanwege het gebrek aan vooruitgang bij de zoektocht naar de moordenaar van haar dochter. 

Te zien na Hilversum in Gesprek met Anna Enquist op dinsdag 15 januari. 

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' heeft maar liefst vier Golden Globes gewonnen: beste film, beste script, beste actrice (Frances McDormand) en beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell). Zowel McDormand als Rockwell wonnen de Oscars voor hun rollen!

★★★★★ 'Komisch en tragisch tegelijk' VPRO Cinema 
★★★★★ 'IJzersterke performance van Frances McDormand' The Guardian
★★★★★ 'Intens acteerwerk en een virtuoos scenario' The Telegraph 
★★★★ 'Sam Rockwell is de onverwachte ster' De Filmkrant 

Mildred Hayes (Frances McDormand) is sterk, dapper, klaar met alle bullshit, en wanhopig op zoek naar gerechtigheid. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg naar haar dorp ,gericht aan het gerespecteerde politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson): “Raped While Dying”, “And Still No Arrests”, “How Come, Chief Willoughby?” Wanneer hulpsheriff  Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger. 

Regisseur Martin McDonagh heeft een slim en onvoorspelbaar drama gecreëerd. Net als in zijn eerdere werk (‘In Bruges’, ‘Seven Psychopaths’) ligt de focus van ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ op een karaktergedreven plot. Zelfs de meest onverbeterlijke personages worden uiteindelijk sympathiek, wat resulteert in een hoopvolle film. 

Modal Title

Any content could go in here.

×