Regisseur Agnès Varda, de ‘Moeder van de Nouvelle Vague’ die eind maart helaas op 90-jarige leeftijd aan kanker is overleden, en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vulden elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Het regisseursduo won de Gouden Palm voor Beste Documentaire op het afgelopen Filmfestival van Cannes.

Op maandag 17 mei te zien met ons Film & Art programma! Met inleiding door kunstenaar Anna Visser.

★★★★★ Trouw ★★★★★ VPRO ★★★★ de Volkskrant ★★★★ Het Parool

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (‘Les Glaneurs et la Glaneuse’, ‘Les plages d'Agnès’) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in ‘Visages Villages’. Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken.

‘Visages Villages’ won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, ging onlangs in Nederland op het IDFA in première.

Regisseur Agnès Varda ontving op 11 november een ere-Oscar voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de filmindustrie. Varda is na zestien mannelijke filmmakers de eerste vrouwelijke regisseur die de onderscheiding in ontvangst mag nemen. Grote namen zoals Jean-Luc Godard, Orson Welles, Akira Kurosawa, Frederick Wiseman en Spike Lee gingen haar voor.

Modal Title

Any content could go in here.

×