Een ontroerend coming-of-ageverhaal over een eerste liefde en seksueel ontwaken. De zeventienjarige Elio (een fantastische Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland en wordt aangenaam verrast door de komst van de nieuwe onderzoeksassistent van zijn vader. Een film om verliefd van te worden. Van de regisseur van ‘Io Sono l’Amore’ en ‘A Bigger Splash’. Genomineerd voor drie Golden Globes waaronder Beste Film, Beste Acteur (Timothée Chalamet) en Beste Mannelijke Bijrol (Armie Hammer, 'Final Portrait').

★★★★★ 'Meesterwerk..' 'broeierige, meeslepende romance' de Volkskrant
★★★★★ 'jaloersmakend liefdesverhaal' De Telegraaf
★★★★★ 'Sprankelend, intiem en eerlijk'  VPRO/Cinema.nl
★★★★ 'Guadagnino bewijst zich als buitengewoon sensueel filmmaker' NRC 
 

Elio spendeert zijn dagen in Italië met lezen, muziek luisteren, luieren in de zon en flirten met het Franse meisje Marzia. De dagen worden alleen maar heter wanneer hij zijn slaapkamer moet afstaan aan de knappe Oliver (Armie Hammer), de nieuwe assistent van Elio's vader. De blonde jongeman met het lichaam van een Griekse sculptuur zet meteen alle harten in vuur en vlam. Ook Elio, die aanvankelijk geïrriteerd is door zijn aanwezigheid, voelt zich sterk aangetrokken tot de zelfverzekerde, arrogante Amerikaan - al weet hij zich met zijn eigen libido en lichaam geen raad. Hij verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver en er ontstaat een erotische spanning tussen de twee. Zodra het flirten leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze onafscheidelijk.

Italië, zomer, korte broeken, het gebeeldhouwde lichaam van Armie Hammer: het zomerliefdegevoel straalt je tegemoet. “A major addition to the queer canon”, vindt The Guardian (★★★★★).‘Call Me By Your Name’ is de nieuwste film van Luca Guadagnino (‘A Bigger Splash’), gebaseerd op de gelijknamige, zwoele roman van Andre Aciman. 

Modal Title

Any content could go in here.

×