In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (‘Caramel’) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Het IFFR (International Film Festival Rotterdam) van 23 januari t/m 3 februari komt steeds dichterbij! 'Capharnaüm' is al bij ons te zien op de IFFR Previewavond op woensdag 16 januari.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn 11-jarige zusje Sahar voor een paar kippen wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain vol woede om weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes, waardoor hij uiteindelijk voor de rechter komt te staan...

‘Capharnaüm’ is genomineerd voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film en won de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes, waar de film in première ging. Sindsdien is de film door het publiek omarmd en won hij vele publieksprijzen op internationale filmfestivals. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture.

Speeltijden & tickets

Woensdag 30 januari

Modal Title

Any content could go in here.

×