Nadat de verlegen, in zichzelf gekeerde bouwvakker Christian wordt ontslagen, neemt hij een baantje aan in een groothandel in Leipzig. Bruno van de drankafdeling neemt hem onder zijn hoede en wordt al snel een vaderfiguur voor hem.

Zo leert Bruno Christian hoe hij een vorkheftruck moet bedienen en andere kneepjes van het vak. Als Christian Marion van de zoetwarenafdeling tegenkomt, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken niet te worden beantwoord. Als Marion op een dag niet meer komt opdagen is dat een zware klap voor Christian die weer in een diep gat dreigt te vallen.

Sandra Hüller (‘Toni Erdmann’), Franz Rogowski (Victoria’) en Peter Kurth (‘Goodbye Lenin!’) spelen de hoofdrollen in de romantische tragikomedie ‘In den Gängen’ van Thomas Stuber (A Heavy Heart’). Maar let vooral ook op de rol en het gebruik van een wals van Johann Strauss in de film.

Op het Filmfestival van Berlijn werd ‘In den Gängen’ – naar een kort verhaal van Clemens Meyer – de film bekroond met de Gilde Filmpreis en met de Prijs van de Oecumenische Jury.

★★★★ “A poignant and richly sympathetic film” “Sandra Hüller shines in an intriguing fable about a giant supermarket, in which she plays a sweet counter manager with a fondness for a forklift driver” The Guardian

Modal Title

Any content could go in here.

×