In ’Leaning into the Wind’ volgt de Duitse regisseur Thomas Riedelsheimer de landschapskunstenaar Andy Goldsworthy op zijn persoonlijke verkenningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst gehad heeft. Naarmate Goldsworthy zijn eigen lichaam in zijn werk introduceert – zich bedekkend met bloemblaadjes en wandelend door boomtoppen – wordt zijn kunst nog fragieler en persoonlijker maar tegelijkertijd krachtiger en robuuster. “You can walk down the path, or you can walk through the hedge”, verkondigt de kunstenaar.

’Leaning into the Wind’ is een onderdompeling in Goldsworthy’s wereld. De schoonheid van de natuur en de esthetische kracht van de mens die hij in zijn kunstwerken laat zien, krijgen door de cinematografie van de film een extra dimensie. Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy is dit een adembenemende ervaring.

★★★★ “Kunstenaar Andy Goldsworthy is buitengewoon aangenaam gezelschap, op wie je niet makkelijk uitgekeken raakt.” de Volkskrant
★★★★ “Betoverende docu” NRC Handelsblad
“De intuïtieve betovering die de werken hebben, raakt aan iets dieps in onze menselijkheid” Het Parool
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×